OUTing The Past 2019 Festival Programme: Brighton

OUTing The Past 2019 Festival Brighton – Saturday 23rd February

11.15am - 15 mins - Arrival, tea and coffee

11.30am - 5 mins - Introduction to OUTing the Past at Brighton Museum

11.35am - 45 mins (35 mins + 10 mins Q&A) - Melita Dennett Section 28: Promoting Prejudice

12.20am - 30 mins (20 mins + 10 mins Q&A) - Dr Sharon Webb & Prof Kate O’ Riordan GaySoc and Campus Life: Activism, Politics and Experience

12.50am - 30 mins (20 mins + 10 mins Q&A) - Susan Eskdale & Neil Bartlett PEDAGOGUE, Clause 28 and the 1980s (talk and film screening)

1.20pm - 40 mins - Break. Tea & Coffee available

2.00pm - 45 mins (35 mins + 10 mins Q&A) - Jane Hoy & Helen Sandler – Living Histories Cymru - “The oldest New Woman and her incorrigible Welsh friend”: Miss Frances Power Cobbe and Miss Mary Charlotte Lloyd in conversation (performance)

2.45pm - 30 mins (20 mins + 10 mins Q&A) - Ven Paldano - Decolonising the Legacy of Local Regency & (Black Indigenous People of Colour) Gender Narratives

3.15pm- 20 mins - Break

3.35pm - 30 mins (20 mins + 10 mins Q&A) - Alex Bakker - Transgender Pioneers of the Fifties: A Secret History

4.05pm - 30 mins (20 mins + 10 mins Q&A) - Dr Kit Heyam - Gender nonconformity and trans possibility at Knockaloe First World War internment camp4.35pm10 minsThanks, reflections & evaluations

Subject to change.

Find out more on the Brighton Museums blog here!